ທ່ານ ສຈ ປອ. ເຜິງຫລົງ ອະທິການບໍດີ ມພຕປ ໄດ້ນໍາພາຄະນະໄປຢ້ຽມຢາມປະເທດ ອີສະລັງ ແລະ ປະເທດແຟງລັງ

彭校长访问冰岛配图

ໃນລະຫວ່າງວັນທີ 20 – 25 ກັນຍາ 2016, ທ່ານ ສຈ ປອ. ເຜິງຫລົງ ອະທິການບໍດີ ມພຕປ ໄດ້ນໍາພາຄະນະໄປປະເທດອີສະລັງ ແລະ ປະເທດຟິນແລນ ເພື່ອຢ້ຽມຢາມມະຫາ ວິທະຍາໄລອີສະລັງ, ສະຖາບັນຄົ້ນຄວ້າພາສາຂອງອີສະລັງ, ມະຫາວິທະຍາໄລແຮນຊິນກິ (University of Helsinki) ຂອງແຟງລັງ, ສູນແລກປ່ຽນສາກົນຂອງ ກະຊວງສຶກສາແຟງລັງ, ມະຫາວິທະຍາໄລ ທາມແຟ(University of Tampere), ເຂົ້າຮ່ວມເວທີປຶກສາທຸລະກິດ ຈີນ- ແຟງລັງ, ພ້ອມທັງໄດ້ແລກປ່ຽນຄໍາຄິດຄໍາເຫັນກັບຜູ້ຮັບຜິດຊອບທີ່ກ່ຽວຂ້ອງຂອງບັນດາມະຫາ ວິທະຍາໄລ ແລະ ສະຖາບັນທີ່ກ່າວມາຂ້າງເທິງນັ້ນ ແລະ ໄດ້ບັນລຸຄວາມເຫັນເປັນເອກະພາບ ກັນໃນການດໍາເນີນການຮ່ວມມືໃນດ້ານຕ່າງໆໃນອະນາຄົດ.