U përurua Instituti i Qytetërimeve Krahasuese dhe Komunikimeve Ndërkulturore e BFSU-së

U përurua Instituti i Qytetërimeve Krahasuese dhe Komunikimeve Ndërkulturore e BFSU-së

Në paraditen e 6 dhjetorit, në BFSU u bë përurimi i Institutit të Qytetërimeve Krahasuese dhe Komunikimeve Ndërkulturore. Teng Wensheng, kryetar i Shoqatës së Konfucizmit Ndërkombëtar, Zhang Donggang, drejtor i Departamentit të Shkencave Shoqërore të Ministrisë së Arsimit, Han Zhen, sekretar i Këshillit të Partisë i BFSU-së dhe Peng Long, Rektor i BFSU-së inauguruan së bashku këtë institucion.
Instituti i Qytetërimeve Krahasuese dhe Komunikimeve Ndërkulturore themelohet për të nxitur zhvillimin e degëve të shkencave të gjuhës kineze, të historisë, të feve, të filozofisë dhe të artit në Universitetin tonë duke kontribuar për kombinimin e një universiteti të nivelit të lartë me fakultete me nivel të lartë. Instituti, i mbështetur në parimin “mësojmë nga qytetërime të ndryshme”, përpiqet të ushtrojë përparësinë shumëgjuhësore duke zhvilluar më thellësisht studime ndërkulturore dhe ndërdisiplinore të qytetërimeve të Kinës dhe të huaja, të historisë dhe të filozofisë, me qëllim që të mbulojë larminë e qytetërimeve botërore dhe rëndësinë e qytetërimit të Kinës.
Zhang Qizhi do të jetë president nderi i Institutit, Han Zhen do të jetë kryetar i Komitetit Akademik, Peng Long do të jetë drejtor i Komitetit Drejtues, dhe Zhang Xiping do të jetë dekani i Institutit.
%e5%8c%97%e4%ba%ac%e5%a4%96%e5%9b%bd%e8%af%ad%e5%a4%a7%e5%ad%a6%e6%af%94%e8%be%83%e6%96%87%e6%98%8e%e4%b8%8e%e4%ba%ba%e6%96%87%e4%ba%a4%e6%b5%81%e9%ab%98%e7%ad%89%e7%a0%94%e7%a9%b6%e9%99%a2%e6%88%90

No.2 North Xisanhuan Road, Beijing, P.R. China 100089